top of page

Werkwijze voor therapie en coaching

Kennismakingsgesprek

In een kennismakingsgesprek maken we graag tijd om te luisteren naar wie jij bent, wat goed loopt, waar jij je zorgen om maakt, hoe jij naar je moeilijkheden kijkt, wat je al probeerde, wat je hoopt te vinden, …

Deze eerste ontmoeting is essentieel om te kunnen beslissen of onze samenwerking zinvol is. Jij moet je comfortabel voelen bij ons als persoon en ons voorstel van aanpak. Mogelijks is een begeleide verwijzing naar een collega een betere optie om jou te helpen, dat geven we dan ook eerlijk aan.

 

Gesprekken kunnen via face to face contact, online of al wandelend. 

 

Afspraken zijn mogelijk overdag of ’s avonds, al zijn de plaatsen voor een avondconsultatie beperkt.  De frequentie van opvolggesprekken stemmen we samen af. De duur van een traject varieert. Doorgaans loopt een begeleiding in het begin wekelijks à tweewekelijks en bouwen we deze gaandeweg af.

 

Prijs

 • Therapie (bij Katleen): een gesprek kost 65 euro voor 50 min.

 • Coaching (bij Virginie):

  • Loopbaancoaching via loopbaancheques bij VDAB 

   • 1ste loopbaancheque = 40€ eigen bijdrage voor 4 individuele sessies van telkens 1u 

   • aansluitend kan je 2de loopbaancheque aanvragen = 40€ eigen bijdrage voor 3 vervolgsessies van telkens 1u

  • Loopbaancoaching

   • Kennismakingsgesprek is vrijblijvend en gratis (30min)

   • Een gesprek kost 85€ voor 1u30min

  • Veerkrachtcoaching (stress & burn-out preventie en herstel)

   • Kennismakingsgesprek is vrijblijvend en gratis (30min)

   • Een gesprek kost 75€ voor 1u30min

Betaling gebeurt aan het einde van iedere sessie. Dit kan cash of via smartphone app. Vraag gerust naar een officieel betalingsbewijs. 

 

Terugbetaling

Therapie

Je informeert je best bij je eigen mutualiteit of aanvullende verzekering. Niet alle sessies komen voor terugbetaling in aanmerking omdat sommige gehouden zijn aan bepaalde voorwaarden zoals enkel bij psychologen (niet bij therapeuten), leeftijd, al dan niet verhoogde tegemoetkoming, diagnose, …

Katleen vult daartoe de nodige documenten in. Deze van de Christelijke Mutualiteit en Partena kan je vinden onder ‘Links’. Met de CM heeft zij een overeenkomst waardoor je als volwassene doorgaans 10 euro/sessie terugbetaald krijgt (met een maximum van 24 sessies in je leven, online of persoonlijk).

In het kader van rouwtherapie werkt Katleen samen met Vilomah vzw voor ouders die een kind verliezen. Deze vzw komt tussen voor een maximum van 5 sessies per ouder. Zie ook ‘Links’ voor meer info.

 

Vuurvlinder psychotherapie is een Markante Zaak. Ben je lid van Markant dan krijg je 10% korting op vertoon van je lidkaart.

 

Coaching

Bij Virginie kan je terecht met loopbaancheques (40 euro voor 4u loopbaanbegeleiding). Zie ‘Links’ voor meer info en bestelwijze loopbaancheques.

Annulatie afspraak

Een afspraak annuleren of verplaatsen kan uiteraard. Doe dit bij voorkeur minstens 48u op voorhand, zodat iemand anders deze vrijgekomen plek alsnog kan benutten. Bij annulatie minder dan 24u op voorhand, vragen we de helft van het tarief. Bij niet opdagen zonder verwittiging vragen we het volledige bedrag. Dank voor je begrip.

 

Taal

Wij spreken Nederlands als moedertaal.

 

Bij Katleen gaan de gesprekken doorgaans door in het Nederlands, maar zij staat open voor gemengde gesprekstaal van Engels en Frans: ieder drukt zich uit in de eigen taal en geeft aan wanneer hij/zij iets niet verstaat.

 

Virginie coacht ook in het Engels en Frans.

 

Respect voor je privacy

We vinden het belangrijk om zorgvuldig om te springen met je persoonsgegevens.  Hier vind je daartoe onze privacyverklaring.  Deze is in regel met de nieuwste Europese regelgeving over gegevensbescherming: de GDPR, de General Data Protection Regulation, van kracht sinds 25 mei 2018.  Wij leven deze strikt na in het verlengde van onze waarden, met name vertrouwen en transparantie tussen ons.

bottom of page