top of page

Vrouwencirkel

Hoedster: Katleen Alen

Wil je kennismaken met wat een vrouwencirkel is? Dan is dit iets voor jou!

Al cirkelend wisselen ervaringen en belevingen uit. Doorheen deze cirkels nemen we een thema mee als inspiratiebron om letterlijk en figuurlijk rond te delen.  Dit thema dient duur als 'kapstok' om ergens te beginnen, je hoeft daar zelfs niets mee te hebben. 

Het is een oud ritueel: vrouwen kwamen altijd al samen om elkaar echt te ont-moeten en al vertellend te delen, dat kan ook woordenloos. Toch is dit anders dan een vriendinnenclubje. Het is geen social talk, ook geen therapie.

Het is wel een warme en veilige ontmoetingsplek waar echt geluisterd wordt, niet om te reageren, maar om te begrijpen en te laten zijn. Een plek waar je delen mag wat er in je leeft aan gedachten, vragen, twijfels, verlangens, gevoelens, … thema’s waarbij een luisterend oor en begrip deugddoend zijn. 

 

Het is een uitnodiging om er gewoon jezelf te zijn, met alle kleine kantjes, ook de meest kwetsbare. Je hoeft er dus niet te komen als je beste zelf. Je komt gewoon met wat er hier en nu aandacht vraagt.

 

Delen = (h)erkenning vinden

Delen = helen

Katleen hoedt de cirkel, dit wil zeggen dat er aandacht en zorg is voor sfeer, veiligheid, vertrouwelijkheid en het groepsproces. Er is structuur als houvast: een ijsbrekende opener (een filmpje, een gedicht, proza, symboliek, ...), een deelronde en een zorgzame afsluiter. En de principes van een vrouwencirkel worden toegelicht.

 

De meeste tijd gaat naar de deelronde. Daarin mag je iets delen over wat jou raakt uit de intro of wat deze bij jou oproept: een mijmering, een gevoel, een worsteling, een klein gelukske, … Of wat er nu voor jou speelt in je leven.

Delen = je een beetje gedragen voelen

 

Voel je welkom!


Praktisch

Deelnameprijs bedraagt 20 euro. Als reeks of apart te volgen. Als je de ganse zomerreeks volgt, dan neem je de laatste cirkel deel aan de helft van de prijs. 

 

Data zomerreeks 'Aloha!'

 

  • Zondag 23 juni van 10u tot 12u (met onthaal vanaf 9u45 en napraattijd tot 12u30)​

  • Zondag 28 juli van 10u tot 12u (met onthaal vanaf 9u45 en napraattijd tot 12u30)

  • Zondag 25 augustus van 10u tot 12u (met onthaal vanaf 9u45 en napraattijd tot 12u30)

Je hoeft geen ervaring te hebben met een vrouwencirkel. Vanaf 20 jaar ben je welkom: jong en ouder, met of zonder kinderen, in relatie of alleenstaand, … verschillen overbruggend door vrouw-zijn en de meerwaarde van uitwisseling van ervaringen. We vormen een groep van minimum 6 en maximum 10 vrouwen.

Meer info of inschrijven? katleen.vuurvlinder@gmail.com. Ook als je op de interesselijst wil ifv volgende reeks cirkels. 

Wil je dit kado doen aan een lieve vrouw (je moeder, je zus, je vriendin, ...), weet dan dat aankoop van een waardebon tot de opties behoort. Of als geschenkje voor jezelf ;-)

Deze cirkel is gedragen in een breder netwerk van Vrouwencirkels vzvw (www.vrouwencirkels.be)

Vrouwencirkel handen.jpg
bottom of page