top of page

Therapie - Coaching - Counseling

Psychotherapie

Bij Katleen kan je terecht voor therapie en begeleiding als (jong)volwassene of koppel- afgestemd op wat jij of jullie veranderd wil(len) zien. Begin en einde van het leven zijn thema's waarin zij gespecialiseerd is. 

Deze gesprekken kunnen via face to face contact, online of al wandelend. 

Je kan bij Katleen terecht met:  

  • onverwerkte ervaringen uit het verleden die als (relatie)patronen terugkeren in je heden

  • verstoorde draagkracht – draaglast balans

  • omgaan met lastige gevoelens of gedachten (zoals eenzaamheid, schuldgevoelens, piekeren, zelfmoordgedachten, …)

  • ontevredenheid over je relatie met je partner, je ouders of kinderen

  • identiteits- of zingevingsvragen

  • worstelingen rond kinderwens, zwangerschap, ouderschap, … ook in afstemming met je partner

Rouwtherapie  vormt hiervan een thematisch onderdeel. Het kan gaan om verlies van een dierbare zoals je partner, kind, je grootouder, je broer/zus, je vriend(in), … en dit in al zijn betekenislagen. Ook voor specifieke verliezen als miskraam of zwangerschapsafbreking en zelfdoding heb ik zorg en aandacht.

Of je kampt met een minder duidelijk verlies bij jezelf of van een naaste, zoals van (fysieke of geestelijke) gezondheid, na relatiebreuk of echtscheiding, job, migratie of verhuis, (een stukje van) jezelf, … ook daarover mag en kan je rouwen, zonder vervaldatum.

Ook met palliatieve zorg en doodswens (vraag naar euthanasie) heb ik ervaring.  

Algemeen gaat hierbij bijzondere aandacht naar herstel van verbinding, veerkracht en zingeving. Bijzondere aandacht gaat uit naar (herstel van) verbindingen met jezelf, je lichaam, de overledene, je partner en naaste omgeving en breder. Daartoe kan het ook zinvol zijn om samen met je partner of betekenisvolle andere (je moeder, je broer, een bijzondere vriend, ...) op gesprek te komen. 

Coaching

Bij Virginie kan je terecht voor loopbaancoaching  (oa met loopbaancheques) om met meer goesting en plezier in je job te staan.

Daarnaast geeft zij ook diepgaandere veerkrachtcoaching in het kader van stress- en burn-out preventie, herstel en re-integratie.

Meer info? https://www.yugvie.be/coaching

Counseling

Bij Barbara kan je terecht voor perinatale counseling. Moeder of vader worden is zowat de meest ingrijpende transitie in een mensenleven. Het maakt je blij en trots maar ook kwetsbaar en onzeker. Vind je het moeilijk een nieuw evenwicht te vinden? Overweldigt het moederschap je? Dan biedt zij jou graag een luisterend oor, laat je op verhaal komen en zoekt samen met jou uit waar je tegenaan loopt en waar je naartoe wil.

Meer info? Elle vroedvrouwen | vroedvrouwen

bottom of page