top of page

Team

Katleen Alen

Coördinator, psychotherapeut, relatie- en rouwtherapeut (°1976)

Als therapeut, maar ook als mens, vrouw, moeder word ik geraakt doorheen ontmoetingen met mensen, in hun zoektocht naar verbondenheid of onafhankelijkheid. 

Doorheen ervaringen, professioneel en persoonlijk, geloof ik oprecht in de krachten van mensen om problemen om te zetten in kansen tot persoonlijke groei. Ik doe mijn werk met mijn hoofd én hart, in afstand én nabijheid. 

Ik ben ook deeltijds werkzaam als stafmedewerker bij Fara vzw (fara.be). Fara luistert, informeert en begeleidt bij zwangerschapskeuzes. Ik bied er begeleiding in besluitvormings- en verwerkingsprocessen en  lotgenotencontact. Ik ben er hoofdzakelijk werkzaam rond de thema's ongeplande zwangerschap, abortusverwerking, kwetsbare zwangerschap en kinderwens bij personen met een mentale beperking (sinds 2011)

 

Basisopleidng en opleidingen als psychotherapeut bij erkende opleidingscentra

  • 4-daagse basistraining EFT (externship) voor koppels 'Emotinally Focused Couples Therapy' bij EFT Belgium (2021)

  • Jaaropleiding 'Therapeutisch werken met verlies en rouw. Een systemisch perspectief' bij Context, UPC K.U.Leuven (2017-2018)

  • 4-jarige opleiding Relatie- en Gezinstherapie bij Rapunzel (2012-2016)

  • Basisopleiding Master in de Criminologie, forensische geestelijke gezondheidszorg en Bachelor Maatschappelijk Werk

Bijkomende opleidingen en intervisie

  • Lid van een lerende en steunende Community van hulpverleners die werken rond rouw en verlies bij Verbinding in Verlies (sinds 2019)

  • Lid van het lerend netwerk Zin-zoekers in de hulpverlening (2018-2019)

  • 3-daagse retraite rond kunst, zorg en rituelen (2018)

  • Diverse studiedagen rond therapeutische technieken bij rouw, palliatieve zorg, zelfzorg, hechting, omgang met gezinsgeheimen, verschil en verbinding in relaties, perinatale thema's en groepsdynamica. 

  • Opleidingen ifv hoeden van een vrouwencirkel: 3-daagse training Vrouwencirkel bij De Balkende Hoeve (2023) en online training 'Hoe start ik een vrouwencirkel?' (4 modules, 3 cirkels, 2 Q&A sessies) bij vrouwencirkels vzw (2022)

Virginie Parent

Loopbaan- en veerkrachtcoach en yoga docent

Maak kennis met Virginie Parent

Annekatrien De Smedt

Yogadocent

Maak kennis met Annekatrien De Smedt

Samen met Virginie vormt Annekatrien het Vuurvlinder Yoga team. Zij zijn beiden gecertificeerde yoga docenten (o.a. 200u Anusara Yoga Teacher Training - Yoga Alliance)

Annekatrien en Virginie leerden elkaar kennen...jawel, op de mat tijdens een yogales. Hun Vuurvlinder yogaverhaal is ontstaan door verbonden waarden, enthousiasme voor energie-in-balans en ondersteunende stijl van lesgeven, met veel aandacht voor uitlijning en ademhaling.

Elke lesgever geeft de les haar eigen touch én beiden hebben aandacht om jou op een duidelijke en veilige manier in de yogaposes en tot rust te brengen.

Meer info over hun yoga-lessen vind je onder Yoga

katleen.jpg

Ik heb een bijzondere affiniteit met thema's als het begin en einde van het leven. Doorheen de jaren raakte ik gefascineerd door de kracht van symboliek en rituelen die ik nu ook zelf meer inzet. Daarnaast werk ik graag rond dilemma's, geheimen en dader- en slachtofferschap, op basis van ervaring.

Foto A&V gezichten.jpg

Hun Vuurvlinder yogaverhaal is ontstaan door een gezamenlijke passie voor verbondenheid, enthousiasme voor energie-in-balans en een ondersteunende stijl van lesgeven, met veel aandacht voor uitlijning en ademhaling.

bottom of page